Logo gemeentenieuwsonline.nl
Goochelaar Jan komt langs in de bieb.
Goochelaar Jan komt langs in de bieb. (Foto: )

Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

OVERBETUWE - En wat gebeurde er toen? Een vraag die kinderen vaak stellen. Tijdens de Kinderboekenweek (30 september - 11 oktober) kunnen ze de antwoorden ontdekken. De hele Kinderboekenweek staan in de bibliotheek verhalen van vroeger centraal.

Op zaterdag 10 oktober om 14.00 uur brengt goochelaar Jan een bezoekje aan Bibliotheek Elst. Hij steekt dan het beroemde boek van ontdekkingsreiziger Jules Verne in een nieuw jasje. Met veel fantasie gebruikt hij alles in de kamer van Jules Verne als voertuig: de tafel wordt omgetoverd tot een boot, een trein, een olifant en nog veel meer. Verteltheater met veel goocheleffecten, geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Kaartjes voor de voorstelling kosten drie euro voor bibliotheekleden en vier euro voor overige bezoekers. Koop een kaartje in de bibliotheek of via www.obgz.nl/kinderboekenweek. In verband met de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt.

Slingers met boekentips

Tijdens de Kinderboekenweek zijn alle bibliotheken van de Bibliotheek Gelderland Zuid versierd met slingers. De BiebBoys hebben vlaggetjes gemaakt met leuke boeken over vroeger. Kinderen die ook een leuke boekentip hebben, kunnen hun eigen tip ertussen hangen. Zo maakt de bieb er een echt boekenfeest van!

Meer berichten