Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wandelend wijzer over taal

ZETTEN - In het kader van de Week van Lezen en Schrijven liepen vrijwilligers, betrokken inwoners, nieuwe Nederlanders, studenten en beroepskrachten mee met de taalwandeling in Zetten.

Al wandelend legde de groep de wijk onder een talige loep en groeide het besef over het belang van eenvoudige en helder taalgebruik. ‘Lopend door de wijk zie je pas echt hoe complex bijvoorbeeld een lijnbusrooster of een textielinzameling eigenlijk is’, aldus Lucien Peeters directeur bestuurder van Forte Welzijn.

Tijdens de afsluiting in UniqZ, het ontmoetingscentrum voor jong en oud in Zetten, ontstond het idee om de tocht nog een keer te lopen met vrouwen van de Internationale Vrouwen Groep. Wilma Peters van Ton: ‘Moeite hebben met taal vraagt om in vertrouwen kunnen delen. In hun eigen groep durven de vrouwen makkelijker vragen te stellen. Belangrijk zodat ze beter weten wat de bedoeling is en beter mee kunnen doen’.

Taal is misschien wel het belangrijkste middel om te kunnen communiceren. Soms hebben mensen hier moeite mee en dan is het prettig als iemand je daarbij helpt.

"Taalmaatje worden? Kijk eens bij www.fortewelzijn.nl of www.swlingewaard.nl. Of bel met Saskia Henze: 06 46375070."

Meer berichten