Logo gemeentenieuwsonline.nl
Onthulling bord Reeth. (foto: Alex de Meijer)
Onthulling bord Reeth. (foto: Alex de Meijer) (Foto: )

Subsidie voor buurtprojecten Windpark Nijmegen-Betuwe

BETUWE - De vier windmolens van Energiecoöperatie WPN in Nijmegen-Noord produceren alweer vier jaar stroom. Omgerekend genoeg voor gemiddeld zo’n 7000 huishoudens. Een deel van de financiële opbrengst wordt gestort in een fonds, dat om de twee jaar subsidies verstrekt aan activiteiten en projecten in de omgeving van het windpark. Het betreft Ressen, Reeth, Oosterhout, de Grift, Zuiderveld, de Grote Boel en Nijmegen-Oosterhout.

De eerste subsidieronde was in het najaar van 2018. Het bestuur van het Omgevingsfonds kende subsidie toe aan zeven projecten. In Nijmegen-Oosterhout heeft het fonds bijgedragen aan de Kidsweek van Move, aan het Wijkfeest en aan de theaterprogrammering van De Klif. In Oosterhout is de tuin voor de grote kerk voorzien van nieuwe planten, omdat de buxusmot daar haar verwoestende sporen had achtergelaten. Reeth kreeg geld voor mooi ontworpen naamborden en een startbijdrage in de kosten voor de aanleg van glasvezel. Een project bij het voormalig kasteelterrein in Ressen kon niet doorgaan, een alternatief plan komt mogelijk alsnog in aanmerking voor een subsidie.

Nieuwe subsidieronde

Tot 31 december kunnen subsidie-aanvragen worden ingediend. Alle informatie staat op www.windparknijmegenbetuwe.nl/omgevingsfonds.

Meer berichten