Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gedenksteen 'Zevenster' Slijk-Ewijk. (foto: Dini Huijbers)
Gedenksteen 'Zevenster' Slijk-Ewijk. (foto: Dini Huijbers)

Avond met herinneringen aan de ‘Zevenster’ in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op woensdag 23 september is er in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk om 19.30 uur een avond, waar herinneringen aan de ‘Zevenster’ worden opgehaald.

De ‘Zevenster’ was een rijtje van zeven kleine huisjes, die stonden op de plaats waar nu dorpshuis Beatrix staat en die in 1973 zijn afgebroken.

Op 23 september zullen verhalen worden verteld en op een scherm zullen de bijbehorende foto’s worden getoond. Als iemand een herinnering heeft en die wil vertellen, kan dat uiteraard. De avond wordt aangeboden door de Historische Kring Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en omstreken en wordt gepresenteerd door Dini Huijbers en John Mulder zal de inleiding doen. Voor leden van de Historische Kring is deze avond gratis. Van niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

"Natuurlijk zitten we nog in de moeilijke corona-tijd, dus houden we ons aan de gestelde maatregelen van 1,5 meter afstand. Mensen die in hetzelfde huis wonen mogen bij elkaar zitten. De rest moet op afstand van 1,5 meter zitten.

Dat betekent dat u zich op moet geven voor deze avond en vertellen met hoeveel mensen u komt en of ze in hetzelfde huis wonen. Als dat bekend is kunnen we de zaal daarnaar inrichten, zodat we veilig met z’n allen herinneringen op kunnen halen. Mensen met klachten: blijf thuis!

Vol is vol, maar als er te veel mensen zijn voor de zaal: geen probleem, dan doen we het op een andere avond gewoon nog een keer. Wilt u deze mooie avond bijwonen: bel naar Dini Huijbers: 06 36565385 of mail naar ralfendini@dinih.nl.

Meer berichten