Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Gerd Altmann - Pixabay)
(foto: Gerd Altmann - Pixabay) (Foto: )

Op 8 oktober herstart de Seniorenquiz!

In 2018 is Forte Fit van start gegaan met quizavonden voor 55-plussers. Tijdens de coronacrisis werden de quizavonden on-line gepeeld. Dat vroeg natuurlijk wel om aangepaste vragen, wetende dat de deelnemers veel via internet konden opzoeken. Maar ook toen was het voor de organisatoren mogelijk om boeiende vragen te stellen.

Een lastig voorbeeld uit die finale? Piet ging zijn boekenkast opruimen. Hij verkocht de helft van zijn boeken via Marktplaats. De rest zocht hij uit. Daarvan selecteerde hij 25 procent die hij aan Switch weg gaf. Van wat overbleef gaf hij er nog 14 aan de buurvrouw. Piet’s conclusie na afloop was: “Ik heb er nu net zoveel over als het atoomnummer van het element Rubidium.” Hoeveel boeken had Piet oorspronkelijk?

Als u in staat bent om deze vraag (met hulp) te beantwoorden, bent u een geschikte kandidaat voor onze quizavonden. Want het gaat bij ons om samenwerking. Onze per avond opnieuw samengestelde teams bestaan uit 3 deelnemers. En wat u niet weet, weet een ander wel weer. Zo komen de teams tot prima scores. Het goede antwoord was: 136.

Iedere avond wordt door de leden van het winnende team uitgemaakt wie de individuele winnaar is van de avond. Deze winnaars strijden aan het eind van het seizoen nog voor de titel van seniorensuperquizzer.

De quiz is in de periode oktober tot en met mei elke tweede donderdag van de maand van 19.45 tot 22.15 uur in Onder de Toren, Sint Maartenstraat 34, Elst. Deelname kost zestig euro per persoon. Informatie en aanmelden (via mail) bij Jan Zwier (e-mail: jan.zwier@chello.nl).

Meer berichten