Logo gemeentenieuwsonline.nl

Geef om een littekenvrije toekomst Collectanten gezocht

OVERBETUWE - Het belangrijkste moment van het jaar voor de Brandwonden Stichting is ongetwijfeld in oktober. Want dan is het van 4 tot en met 10 oktober collecteweek. Bij voordeuren van Groningen tot Limburg klinkt die week de vraag: ‘Hebt u nog wat over voor de Brandwonden Stichting?’ En dan komt het eropaan. Want de Brandwonden Stichting ontvangt geen overheidssubsidie en is grotendeels afhankelijk van de inkomsten uit de collecte.

In de week van 4 tot en met 10 oktober houdt de Nederlandse Brandwonden Stichting de nationale collecteweek. Om ons ideaal te kunnen verwezenlijken – brandwonden littekenloos genezen – zijn we afhankelijk van alle collectanten die zich voor de brandwondenslachtoffers inzetten. Vandaar onze oproep ‘Geef om een littekenvrije toekomst’.

Als collectant van de Nederlandse Brandwonden Stichting maak je hét verschil voor brandwondenslachtoffers. In 2019 haalden alle collectevrijwilligers bij elkaar liefst bijna 1,9 miljoen euro op! Dit fantastische bedrag wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, lotgenotencontact, preventie en de brandwondenzorg. De collecte is een onmisbare bron van inkomsten voor de Nederlandse Brandwonden Stichting.

"Wil jij collecteren voor de Nederlandse Brandwonden Stichting? Dat vinden wij geweldig! Meld je aan als collectant. Met een uurtje collecteren maak jij een wereld van verschil voor mensen met brandwonden. Voor de collecteweek van 4 - 10 oktober hebben wij nog enthousiaste collectanten nodig." Meer informatie staat op: https://nederlandse.brandwondenzorg.nl/collectevrijwilliger.

Meer berichten