Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Idil Balak)
(foto: Idil Balak)

Dierengeluiden Schone kippen

HETEREN - Als jullie al eens langs zijn gekomen weten jullie dat we redelijk veel kippen hebben, en dat sommige kippen vrij kunnen rondlopen. En als ze niet rondlopen liggen ze in het zand, dat is de manier waarop zij zich schoon maken. Niet alleen de kippen die buiten los rond lopen doen dat maar ook de kippen die op de eendewei wonen doen dat.

Iedereen maakt zich op een of andere manier schoon en de kippen doen dat door een zand bad. Ze graven zich een gat waar ze in kunnen liggen en zand over zichzelf kunnen gooien. Ze graven zich op deze manier een beetje in en maken zich zo schoon. De kippen die vrij op de boerderij kunnen lopen en ook de kippen op de eendewei hebben speciale plakken waar ze zich bijna in graven om zich schoon te maken.

Op de eendewei en ook naast het padje waar zand is gaan de kippen in zo een gat liggen en gooien door de vleugels het zand over zichzelf. Het vrouwtje kalkoen doet dat ook. Ze heeft een iets groter gat voor zichzelf gemaakt waar zij in kan om zichzelf schoon te maken.

Als het warm weer is, blijven die kippen daar ook lekker in liggen, zeker als hun bad in de schaduw ligt. Zo kunnen de kippen en ook de kalkoen zich ontspannen en ook schoon maken. Als je dat eens wilt zien kan je tussen 10.00 en 16.00 uur langskomen op de kinderboerderij Overbetuwe.

Meer berichten