Logo gemeentenieuwsonline.nl
Eendenkuikens. (foto: Idil )
Eendenkuikens. (foto: Idil ) (Foto: Idil )

Dierengeluid De nieuwe kuikens op de Eendewei

HETEREN - Ongeveer een maand geleden zijn vier kleine kuikens met een petje naar de kinderboerderij gebracht. Ze waren nog heel klein en zagen bijna hetzelfde uit. Ze waren allemaal geel en hadden een pluisje op hun kopje, behalve één kuiken.

Hij was grotendeels zwart en had een pluisje op zijn kopje. Zo zijn heel actief en ze wouden zo veel mogelijk van de wereld zien. Ze waren wel bang van je, omdat iedereen zo groot was tegenover hen. Ze waren voor een week met z’n vieren.

Een week daarna kwam Dirk, een Kaapse eend kuiken net als Elvis. Toen waren ze vijf kuikens in een bak in de stal. Je zag het verschil tussen de vier kuiken en Dirk. De vier die een week ouder zijn, waren ook een stuk groter dan Dirk, maar ze hebben hem geaccepteerd en wonden met vijf kuikens samen.

Maandag 13 juli zijn de vier kuikens naar de eendewei gedacht. Ze waren te groot om in hun eerste tehuis te blijven. Eerst waren ze bang maar toen ik in de middag naar de eendewei ging om eten te geven waren de vier kuikens samen aan het zwemmen. De middag erop toen ik weer ging eten geven waren ze buiten en hadden honger. Ze hebben mij herkend toen ik kwam aan lopen met eten want ze kwamen naar me toe voor het eten. Zij zijn nu nog steeds met z’n vieren en blijven bij elkaar.

Als je de kuikens eens wilt zien, kan je tussen 10.00 tot en met 16.00 uur langskomen bij de Kinderboerderij Overbetuwe. Tot gauw

Meer berichten