Logo gemeentenieuwsonline.nl

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat!

ELST - Eind 2018 werden in Vogelenzang de laatste woningen opgeleverd, gevolgd door de aanleg van een parkje aan de Winterkoning met daarin een Wadi voor de opvang van regenwater. Het daarin uitgestrooide bloemrijk mengsel zag door aanhoudende droogte lang het daglicht niet, waardoor men deze plek ging zien als een ordinair grasveld, waar je doorheen kan lopen, spelen of je huisdier kan uitlaten, wat in die situatie te begrijpen was.

Door John van Dijk

Dit voorjaar leek het dezelfde richting op te gaan. Door langdurige droogte veranderden Wadi en aangrenzende grasstrookjes in gele, dorre massa’s. Dit tot grote teleurstelling van de mensen in de aangrenzende woningen. Tot de weergoden, enkele weken geleden, ineens anders beslisten. Er vielen regelmatig flinke plensbuien, met als resultaat dat binnen korte tijd de kale, troosteloze vlakte een complete metamorfose onderging en ondertussen is veranderd in een prachtige bloemenweide. Maaien is tot eind september uit den boze, zodat zaadjes kunnen ontkiemen, meer bloemen tot bloei komen en de zaden daarvan zich de komende tijd gaan verspreiden.

Langzaam maar zeker zal de 'weide' nog voller worden, al neemt de ontwikkelingstijd van een volgroeide Wadi wel een aantal jaren in beslag neemt. Belangrijk daarbij is natuurlijk, dat mensen er niet doorheen gaan lopen en zo ongemerkt de boel vertrappen. Maar, zoals het er nu naar uitziet, heeft men alleen maar respect voor deze prachtige bloemenzee en blijft men keurig op het pad. En eigenlijk hopen wij dat dat zo blijft, zodat iedereen nog lang van dit kleurrijke 'plaatje' kan genieten!

John van Dijk

Meer berichten