Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kinderen in Roemenië, direct na krijgen gevulde schoenendoos. (foto: A de Wit)
Kinderen in Roemenië, direct na krijgen gevulde schoenendoos. (foto: A de Wit) (Foto: )

Kleine kadootjes voor Schoenendoosactie

HETEREN - De Schoenendoosactie, voorheen Actie4Kids, deelt al 25 jaar mooi versierde en gevulde schoenendozen uit aan kinderen in nood, gevuld met schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel.

Afgelopen jaar zijn er 46.416 schoenendozen opgehaald in Nederland en België. Ze zijn uitgedeeld in de landen Malawi, Togo, Sierra Leone, Roemenië en Moldavië en op Lesbos in vluchtelingenkamp Moria. Deelnemers aan de actie zijn particulieren, gezinnen, scholen, kerken, instellingen en verenigingen.

Voordat de dozen naar de bestemmingslanden gaan, worden in de verwerkingscentra de schoenendozen gecontroleerd en klaargemaakt voor transport. Daar bekijken vrijwilligers de inhoud van de doos, zodat de organisatie zeker weet dat elk kind een gelijkwaardige schoenendoos krijgt. Als het nodig is, worden spulletjes vervangen of vullen ze de doos aan met bijvoorbeeld een tennisbal. Verwerkingscentrum Betuwe is een van de vier centra die extra spullen kunnen gebruiken zoals autootjes, knikkers, schoolspullen, zeep, tennisballen, tandpasta, petjes, haarspulletjes, plastic bekers, springtouw, spelletjes, puzzeltjes, enz. Normaliter krijgen we deze spullen van allerlei rommelmarkten en dergelijke.

"Vanwege de coronacrisis zit dat er dit jaar niet in, daarom doen we deze oproep om als u nog wat heeft liggen, af te geven bij A de Wit, Dorpsstraat 12, Heteren en/of L. van Veenendaal, Silvanusstraat 32, Kesteren. Voor meer informatie kunt u mailen naar arie.de.wit@planet.nl of lobkevanveenendaal@gmail.com." Meer informatie over de schoenendoosactie staat op www.schoenendoosactie.nl.

Meer berichten