Logo gemeentenieuwsonline.nl
Start Roosje Tuin Expo. (foto: Roelina Sloot)
Start Roosje Tuin Expo. (foto: Roelina Sloot) (Foto: Roelina Sloot)

Opening Roosjestuin-expo groot succes

HETEREN - Vorige week hebben meer dan zestig gezinnen op gepaste afstand hun 'Roosje van Heteren' tuinbeeld een mooi plekje gegeven in de tuin van het verzorgingstehuis Liefkenshoek. De tuin wordt inmiddels Roosjestuin genoemd en is bereikbaar via de Bremstraat.

Samen vormen de Roosjes een tentoonstelling van verwondering en bewondering. Het is een cultureel evenement die voortbouwt op het speelse sociale karakter van het mythisch sprookjesfiguur ‘Roosje van Heteren’. Stuk voor stuk zijn het bijzondere kunstwerkjes geworden. De Roosjestuin bestaat slechts een week. In het verzorgingstehuis werden alle Roosje-kleurplaten van kinderen opgehangen, maar deze zijn vanwege corona alleen te bewonderen door de bewoners van het verzorgingstehuis.

Op woensdag 22 juli om 19.30 uur eindigt tentoonstelleing en wordt de prijsuitreiking bekendgemaakt in de Roosjestuin bij Liefkenshoek. De drie meest bijzondere tuinbeelden en kleurplaten krijgen een prijsje. Kunstenaars Barbara Recourt en Fons Broess en de bewoners van Liefkenshoek kiezen ieder één winnaar.

Roosje wordt steeds meer een Heterens icoon. Het startte aan het begin van corona met posters geplakt op bomen met kritische en/of humoristische teksten. Daarna volgde een actie om 75 tuinbeelden naar eigen inzicht mooier te maken en in de voortuin te zetten, zodat de bevolking op ontdekkingstocht ging in hun eigen dorp. Vervolgens vormden alle tuinbeelden de Roosjes Tuin Expo. Uiteindelijk zal Roosje in de nabije toekomst een kunstwerk worden, die bestaat uit zes objecten waarbij zij vanaf de dijk tot aan de snelweg uit de grond groeit.

Meer berichten