Bibliotheek start ‘Zomer in je Bol Bingo’ voor kinderen
Logo gemeentenieuwsonline.nl
De 'Zomer in je Bol'-bingokaart met leuke boekenchallenges. (foto: Bibliotheek Gelderland Zuid)
De 'Zomer in je Bol'-bingokaart met leuke boekenchallenges. (foto: Bibliotheek Gelderland Zuid) (Foto: )

Bibliotheek start ‘Zomer in je Bol Bingo’ voor kinderen

OVERBETUWE - Om kinderen ook in de zomervakantie te stimuleren om met boeken bezig te zijn, organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid een ‘Zomer in je Bol Bingo’. Vanaf 13 juli kunnen kinderen tussen de vier en twaalf jaar een bingokaart met verschillende leeschallenges ophalen in de bibliotheek. De bieb deelt zomerse prijzen uit aan de kinderen die meedoen.

Tijdens de zomervakantie blijkt de leesvaardigheid van kinderen vaak terug te vallen. Daarom stimuleert de Bibliotheek Gelderland Zuid kinderen om ook tijdens de zomer door te lezen. Van 13 juli tot en met 23 augustus kunnen ze meedoen met de ‘Zomer in je Bol Bingo’: een bingospel met verschillende challenges die te maken hebben met boeken en lezen. De opdrachten luiden bijvoorbeeld ‘lees samen met je vader of moeder hun favoriete jeugdboek’ of ‘ontwerp je eigen bibliotheekpas’. Er zijn twee verschillende bingokaarten: voor kinderen van 4-6 jaar en 7-12 jaar.

Zomerse prijzen

De bingokaart is verkrijgbaar bij de balie in de bibliotheken. Als er voldoende challenges op de bingokaart zijn uitgevoerd en afgestreept, kunnen kinderen met hun bingokaart een zomerse prijs ophalen in de bieb.

BiebBoys

Voor fans van de BiebBoys is er goed nieuws: Kees en Joran komen deze zomer terug. De educatiemedewerkers van de bieb hebben zes nieuwe afleveringen opgenomen voor de ‘Zomer in je Bol Bingo’. Hierin dagen ze kinderen uit om bijzondere opdrachten te doen. De afleveringen van de BiebBoys zijn vanaf 13 juli te zien via www.obgz.nl/bingo. Hier zijn ook de bingokaarten als pdf-bestand te downloaden.

Meer berichten