Logo gemeentenieuwsonline.nl
Rust in balans.
Rust in balans. (Foto: )

Forte Fit start nieuwe zomercursus!

ELST - Fortefit start voor 55-plussers met een speciale zomercursus. Hiermee springen zij in het gat dat al heel lang bestaat. Het doel is om ouderen actief te houden in met name de maanden dat er normaliter weinig te doen is. Het wordt een combinatie van Yoga en 'In balans'.

Het yogadeel zal worden gegeven door Gerda Wolff, die al meerdere yoga cursussen voor Forte Fit verzorgt. De oefeningen worden staand, zittend of liggend uitgevoerd. Ze zijn gericht op het verbeteren van de balans en het soepel houden van spieren en gewrichten.

'In balans' is een combinatie van valpreventie en taichi, gegeven door een fysiotherapeut. Dit tweede deel van de cursus is in ontwikkeling en het is het plan om deze direct na de yogacursus als proef uit te voeren. Locatie: Sportcentrum de Helster, Schubertstraat 1 in Elst.

Bij mooi weer kan de cursus buiten plaatsvinden, bij slecht weer binnen. Deze binnenruimte is groot genoeg om de vereiste afstand van 1,5 meter te bewaren en is tevens altijd goed geventileerd. De yoga start op 22 juli en dit deel eindigt op 12 augustus. De twee weken daarna richten we onze pijlen op 'In balans'. Dag en tijd: woensdagen van 10 tot 11 uur. Neem voor meer informatie contact op met Nelleke Beckering: 0481 840708; mail: nellekebeckering3@gmail.com.

Meer berichten