Logo gemeentenieuwsonline.nl
Enkele leden van gymvereniging ONA. (foto: Ralf Huijbers)
Enkele leden van gymvereniging ONA. (foto: Ralf Huijbers) (Foto: )

Buiten sporten in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - De dames van gymvereniging ONA zijn blij dat er weer gesport kan worden, al is het nu buiten.

De eerste groep dames van de maandagavond maakt met veel plezier gebruik van het mooie speelveldje aan het eind van de Paulstraat. De dames houden keurig afstand, maar dat is buiten niet zo moeilijk.

Cor Fransen, de trainer van de dames vindt het buiten ook best gezellig en is er net zo streng als in de zaal. Voorbijgangers blijven wel eens staan om te kijken. Er wordt altijd begonnen met wat loopoefeningen om op te warmen en daarna worden de matjes neergelegd.

Het is buiten natuurlijk minder gerieflijk als binnen, want je kunt buiten geen gebruik maken van de dikke matten, waarop er in de zaal wordt gegymd. De matjes buiten zijn makkelijker mee te nemen en dus dunner en het liggen is wat minder behaaglijk en soms kan het wel eens gebeuren, dat er mieren lopen die niet blij zijn met een mat op hun huis.

Dat laten ze merken door te steken in de hoop dat de mat weggehaald wordt. Maar dat mag de pret niet drukken, want de dames gaan gewoon weer door. Zolang de dames nog niet volledig binnen mogen gymen, blijven ze op het speelveldje gymen, zeker nu het mooi weer is.

Doneer uw Overbetuwe Doetcheque aan de Blije Kerk Driel

DRIEL - Met de actie Overbetuwe Doet stimuleert de gemeente Overbetuwe sociaal-culturele activiteiten. Hiervoor worden komende week waarde cheques huis-aan-huis bezorgd. Iedereen kan met deze cheque een steentje bijdragen aan deze activiteiten.

"U kent de uitvoeringen van de Blije Kerk Concerten Driel. U heeft er zelf van genoten of u heeft enthousiaste bezoekers gesproken. We begrijpen dat in deze corona-crisis ons hoofd en hart bezorgd is om andere belangrijke zaken. Maar we willen toch ook hoopvol voortuitkijken. We onderzoeken hoe we binnen de nu geldende regels concerten kunnen laten uitvoeren. Met dit vertrouwen vragen we de informatie van Overbetuwe Doet goed te lezen, en uw cheque te bestemmen voor de Blije Kerk Driel. Wanneer er voldoende donaties binnenkomen kunnen we onze site verder uitbouwen en vervolmaken. Zie https://www.overbetuwedoet.nl/activityDetails.php?id=164.

Mocht u op 17 juni nog geen waardecheque hebben ontvangen – soms gaat er iets mis met de post - , dan kunt u contact opnemen met de Helpdesk van OverbetuweDoet.nl. 0481 700216 of helpdesk@overbetuwe.nl. De werkgroep Blije Kerk Concerten Driel staat in de startblokken om, zodra de RIVM-regels dat toelaten, weer graag concerten willen gaan organiseren. Om de mooie reeks waar we mee bezig waren voort te zetten.

Meer berichten