Logo gemeentenieuwsonline.nl
Marcellino Bogers - Je wordt met de lach leuker! (foto: pr)
Marcellino Bogers - Je wordt met de lach leuker! (foto: pr)

Vrolijke lezing: Je wordt met de Lach leuker!

ELST - Op 11 juli om 19.00 en 21.00 uur verzorgt Marcellino Bogers een vrolijke interactieve lezing over het gebruik van humor in zorgsituaties voor zorgverleners, mantelzorgers en geïnteresseerden.

Marcellino is oud-verpleegkundige, verpleegkundig docent, cabaretier, mede-eigenaar van Congressen MetZorg en auteur van het boek 'Humor als verpleegkundige interventie 2.0'. Lachen is gezond.

De volkswijsheid zegt het al en ook in de wetenschap zijn de fysiologische effecten van de lach onderzocht én bewezen. Het toepassen van humor is een officiële verpleegkundige interventie (Bulechek 2016).

Toch wordt er op de werkvloer niet uitgebreid stilgestaan bij de werking en de mogelijkheden van gebruik van humor. Als je daar meer van weet, kun je humor bewust inzetten en op een natuurlijke manier deel uit laten maken van je werk.

In de interactieve lezing wordt aandacht besteed aan de theorie, foute humor, hospitalisatie en burn-out gevoelens. Er wordt ingaan op de werking, effecten en de mogelijkheden van gebruik van humor in de palliatieve fase en staan stil bij de verzachtende lach bij dementie.

De lach is de kortste afstand tussen twee mensen, je kunt er makkelijk de 1,5 meter mee overbruggen. Humor relativeert, ontwapent, ontspant, verbindt, doorbreekt, ontstrest en verlicht. Kortom, humor is goud in de handen van mantelzorgers en zorgverleners.

Waarom een benefietavond voor Theater De KiK? Door de coronamaatregel van 1,5 meter afstand passen er 51 bezoekers in onze theaterzaal. Het is nu noodzaak om in actie te komen! Samen kunnen we ervoor zorgen dat Theater De KiK overeind blijft!

Meer berichten