Logo gemeentenieuwsonline.nl
Van Leeuwenorgel Grote Kerk Elst. (foto: Carel van Gestel)
Van Leeuwenorgel Grote Kerk Elst. (foto: Carel van Gestel) (Foto: )

Orgelconcerten Grote Kerk Elst naar de eerste vrijdag van de maand

ELST - "Op vrijdagavond 3 juli gaan we weer live! Om 20.00 speelt IJsbrand ter Haar een gevarieerd Bach-programma, waaronder, naast een aantal koraalbewerkingen, een virtuoze triosonate (in G, BWV 1027) en het Praeludium & Fuge in e (BWV 548)."

Na zoveel weken het uitsluitende gebruik van het Walkerkoororgel, zal nu het grote Van Leeuwenorgel, bij uitstek geschikt voor muziek van Bach, weer klinken. Na een lange periode van digitaal geluid, is het fantastisch om de kerkdeuren weer open te kunnen zetten om muziekliefhebbers welkom te kunnen heten in een met orgelklanken gevulde kerk.

De coronadreiging is uiteraard nog steeds onder ons. Zo kan de kerk niet twee keer achtereen worden gebruikt; vandaar het uitwijken naar de vrijdagavond. Ook is reserveren vooraf zeer wenselijk, bij voorkeur via de site van de kerk: www.pg-elst.nl. Via de homepage komt u met één klik op de reserveringspagina. Maar aanmelden kan ook via orgelstichtingelst@gmail.com. De toegang is zoals altijd gratis, maar bij de uitgang staat een mandje voor uw vrijwillige bijdrage. Ook de concerten in augustus en september zijn op vrijdagavond.

Meer berichten