Logo gemeentenieuwsonline.nl
Containertuintje.
Containertuintje. (Foto: )

Initiatief Overbetuwe Doet Containtertuintje Julianaplein Zetten

ZETTEN - De stuurgroep Dorpshart Zetten heeft het ‘Oppimpen ondergrondse afvalcontainers’ als initiatief van de nieuwe ronde Overbetuwe Doet ingebracht. Daarover heeft u al kunnen lezen in Hét Gemeente Nieuws van vorige week.

"De donaties druppelen binnen maar we hebben nog een lange weg te gaan tot het bedrag bijeen is gespaard. Zou het niet fantastische zijn als rondom de containers, fraaie tuintjes gerealiseerd kunnen worden? Want zeg nu zelf! Zien de boomspiegels rondom de bomen op het Julianaplein er met de bloembakken en beplanting niet mooi uit? Zo langzamerhand komt er een betere uitstraling van het Julianaplein in zicht. Zeker met containertuintjes waardoor enerzijds het lelijke aanzicht van de ondergrondse afvalcontainers wordt verfraaid en anderzijds het netjes houden van de containeromgeving wordt gestimuleerd.

Zoals eerder aangegeven, een groene omgeving verminderd het dumpen van zwerfafval rondom de containers. Een groene omgeving en beplanting stimuleert mensen om niet zomaar zakken met plastic, glas of ander afval naast de containers neer te zetten. Dat is voor ons allemaal prettiger, zeker voor de omwonenden, want afval trekt weer ongedierte aan. Zeker in de zomer.

Mocht u dus nog geen beslissing genomen hebben aan welk initiatief u uw waarde cheque doneert? Aarzel dan niet langer en doneer aan onze containertuintjes. Dit doet u via de site Overbetuwe Doet, of deponeer uw waarde cheque in de daarvoor bestemde bus bij de Jumbo of de Albert Heijn."

Meer berichten