Logo gemeentenieuwsonline.nl
Dirk Luijmes, organist. (foto: Carel van Gestel)
Dirk Luijmes, organist. (foto: Carel van Gestel) (Foto: Carel van Gestel)

Visueel orgelconcert vanuit Grote Kerk Elst

ELST - Onder het motto ‘verder weg dan ooit, maar nog nooit zo dichtbij’ neemt organist Dirk Luijmes u op zondag 7 juni per video mee door de ingewanden van de beide orgels van de Grote Kerk.

U zult machtige pijpen zien en horen brullen, kleine pijpjes zien en horen fluiten, de zwelkast zien bewegen en de tongen van de trompetten zien trillen. Dirk zal dat doen zoals alleen hij dat kan: met humorvolle anekdotes en speelse kwinkslagen en improvisaties op bekende en minder bekende melodieën. En zo meldde hij: “Ik sluit een afsluiting met een monumentaal werk van J.S. Bach zeker niet uit”. Reken daar dus maar op. De uitzending van het mini-orgelfestijn begint, zoals altijd, om 12.00 uur. Via de website van de kerk www.pg-elst.nl komt u bij een youtube-link waarmee u de show kunt bijwonen. Op dezelfde website wordt bekend gemaakt hoe u uw blijk van waardering te gelde kunt maken.

Vanaf 1 juli kunnen de concerten weer live worden bijgewoond, uiteraard met in achtneming van de voorschriften (zoals de noodzaak om te reserveren). Omdat er tot 1 september maar één samenkomst is toegestaan, verhuizen de concerten van de eerste zondag van de maand naar de eerste vrijdag van de maand, te beginnen op vrijdag 3 juli. Dan speelt IJsbrand ter Haar een gevarieerd Bach-programma. Meer informatie staat op www.pg-elst.nl.

Meer berichten