Logo gemeentenieuwsonline.nl

Forte School in Coronatijd

OVERBETUWE - nForte School Overbetuwe is een project waarbij we leerlingen uit het Primair en Voortgezet Onderwijs wekelijks ondersteunen door een vrijwillige mentor.

"Wij zijn er voor leerlingen die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Juist nu! Kinderen en jongeren krijgen in deze tijd heel wat voor hun kiezen. Onderwijs in de thuissituatie, geen structuur meer door de regelmaat van school en contact met vrienden loopt net even anders dan normaal. Gelukkig heeft de overheid kinderen en jongeren weer wat meer ruimte gegeven. Toch blijft het voor hen, zoals voor iedereen, een onzekere tijd. Veel kinderen kunnen hier flexibel mee omgaan. Toch lukt dat niet bij iedereen. Daar kunt u bij helpen!"


Een mentor van Forte School komt gewoonlijk wekelijks bij de leerling thuis om hem of haar te begeleiden bij dat wat het kind/ de jongere nodig heeft op het gebied van schoolse bezigheden. Denk aan het plannen van huiswerk, het oefenen van leerstof, het begeleiden bij het maken van een werkstuk, het zelfvertrouwen opbouwen of het samen lezen van een boek. Ook het weer lekker in je vel komen te zitten en het maken en onderhouden van vriendschappen kunnen hulpvragen zijn.

Door de Covid-19 crisis loopt dit anders dan normaal. Ondersteuning gebeurt veelal digitaal. "Soms ook al weer fysiek, maar altijd op gepaste afstand en daarbij houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM. Wilt u iets betekenen voor een kind of jongere uit Overbetuwe of wilt u meer informatie over Forte School? Mail gerust, de kinderen kunnen uw hulp goed gebruiken. Mailadres: danielle.van.deutekom@fortewelzijn.nl."

Meer berichten