Logo gemeentenieuwsonline.nl

Veeg je eigen straatje/dorp schoon en: End Plastic Soup Now!

OVERBETUWE - Iedereen kent de beelden van grote hoeveelheden plastic in zee. Toch leggen weinig mensen de link met zwerfplastic in hun eigen straat. Want zwerfplastic nu hier op straat, is over een paar jaar, via het lokale water, Plastic Soup in een van de oceanen met enorme milieuschade tot gevolg.

Om bewustzijn te creëren en om meteen op te ruimen gaat Rotary Overbetuwe op pad. Binnen Rotary is End plastic Soup Now een wereldwijd project. Daarmee is het geen druppel op een gloeiende plaat.

Uiteraard zal het hier niet bij blijven. Achter de schermen wordt overlegd met de gemeente, verenigingen en scouting over vervolgacties. Daarbij wordt gedacht over bezoeken van scholen. Immers als je leert plastic meermalen te gebruiken en daarna zorgvuldig op te ruimen/weg te gooien, hebben we minder nodig en komt het ook nooit in de oceanen! Zo leren we zorgvuldig met onze planeet en ons dorp om te gaan!

Op 6 juni van 10:00 tot 12:00 uur zal Rotary Overbetuwe een start maken samen met iedereen die het belang ervan inziet. We beginnen met het opruimen van zwerfplastic. "Wilt u meedoen, mooi! Als gevolg van de COVID-regels raden wij u aan om alleen of met gezinsleden op pad te gaan en de foto’s van uw vondsten op onze facebookpagina achter te laten, www.facebook.com/RCELSTOverbetuwe."

"Uiteraard kunt u op elk ander moment tijdens een wandeling of rondje hardlopen meehelpen door zwerfafval op te ruimen. Ook kunt u financieel steunen, kijkt u op onderstaande link End Plastic Soup Now. Wilt u meer weten van End Plastic Soup Now: https://endplasticsoup.nl. Meer weten van Rotary: https://www.rotary.nl/helpt."

Meer berichten