Logo gemeentenieuwsonline.nl

Polentocht Driel afgelast

DRIEL - De werkgroep die namens de gymnastiekvereniging Luctor et Emergo de Polentocht organiseert heeft vorige week besloten dat zij de Polentocht 2020 niet zullen laten doorgaan.

Alhoewel het verbod op het organiseren van evenementen mogelijk op 1 september wordt opgeheven zien zij een aantal problemen die op deze korte termijn niet oplosbaar zijn. Het startbureau, de rustplaatsen, het Drielse veer, de anderhalve meter norm, het gebruik van de toiletten en de hygiëne maatregelen zullen moeten worden aangepast. Dit zijn problemen die we vooralsnog als kleine organisatie niet kunnen oplossen. Mogelijkerwijs worden deze problemen nog versterkt door een toestroom van wandelaars die groter is dan normaal als gevolg van de afgelasting van de Airborne wandeltocht op 5 september aanstaande. Daarmee zou de Polentocht de eerste herdenkingswandeltocht in de regio zijn. Die toeloop willen we en kunnen we niet aan. Daarom hebben we besloten dat de eerstvolgende Polentocht verlopen zal worden op 11 september 2021.

Scouting Elst start haar activiteiten weer op

ELST - Vanaf 1 mei is Scouting Sint-Werenfridus weer gestart met hun fysieke opkomsten. Dit kon door de versoepelde maatregelen van de overheid. Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging en verbinding. De leden en leiding is daarom blij dat ze haar activiteiten weer kunnen opstarten.

Naast sportverenigingen leveren scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buiten spelen en bewegen is de kern van het scoutingspel. De vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert Scouting een positieve bijdrage aan een gezonde samenleving waarin mensen zich verbinden. Daarnaast worden door een aantal speltakken ook de opkomsten opengesteld voor niet-leden: zo krijgen alle kinderen de kans om een geweldige avond buiten te beleven. Meer informatie hierover is te verkrijgen door een mail te sturen naar info@scoutingelst.nl.

Uiteraard houdt Scouting Elst zich tijdens de opkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen, dat leidinggevenden 1,5 meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de 12 ook 1,5 meter afstand houden van elkaar. Daarnaast vinden alle opkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar met creativiteit zijn er programma’s bedacht om hier op een goede manier mee om te kunnen gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knutselen op afstand, boerengolf of pictionary.

Meer berichten