Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Dierengeluiden Tjonge jonge

HETEREN - Wat is het voorjaar toch een prachtig jaargetij. Met alle vogels die nesten bouwen of al jongen hebben en dan druk in de weer zijn om voedsel te zoeken voor hun kroost. Met de lammetjes in een frisgroene wei. Maar dat is niet het enige groen dat je ziet, alle bomen hebben zo langzamerhand blaadjes en die hebben allemaal een andere kleur groen, van bijna geel tot echt vol groen.

De bomen die vroeg bloeien zijn hun bloemen al kwijt en daar zitten al hele kleine peren en appels aan, wat die bomen een andere tint geeft dan dat alleen bladeren doen. Op de grond komen allerlei bloemen in bloei en die geven de dijken in ons rivierenlandschap een heel levendig uiterlijk met wit, geel en hier aan daar wat blauw.

Graag hadden we ook in onze vlindertuin veel planten gehad die dan nu ook al bloeiden, maar helaas omdat tijdens het plantseizoen de coronacrisis op zijn hoogtepunt was, was onze ecologische plantenleverancier gesloten. Daarom hebben we besloten te zaaien, maar gezaaide planten hebben tijd nodig om te ontkiemen en op te groeien. Ja later in het jaar zullen er echt bloemen staan in onze tuin.

Maar op het Landgoed Overbetuwe aan de Uilenburgsestraat 1 in Heteren hebben we niet alleen de nieuwe vlindertuin, maar ook de al een hele tijd bestaande kinderboerderij. En daar zijn natuurlijk nu veel jonge dieren te bewonderen. Kom eens langs om de nieuwe aanwinsten te bekijken. Op gepaste afstand en niet allemaal tegelijk, kan dat nu wel weer.

Meer berichten