Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vrijwilliger Marian Drent verrast Jolly Lunenburg. (foto: Eddie van Hattum)
Vrijwilliger Marian Drent verrast Jolly Lunenburg. (foto: Eddie van Hattum) (Foto: )

En dan wordt er aan de voordeur gebeld!

ELST - De coronacrisis heeft ook grote gevolgen voor senioren en alleenstaanden in Elst. Contacten met familie, vrienden en kennissen zijn heel beperkt. Het ommetje in de buurt levert maar moeizaam contacten op en in winkelstraten en de markt mijden mensen elkaar. Een gezellig bezoekje aan de Huiskamer van Elst in de Bibliotheek op de donderdagochtend is ook niet mogelijk. Het virus houdt iedereen thuis en heeft ons behoorlijk in de greep, ook op Bevrijdingsdag.

En dan wordt er gebeld en staat er voor de voordeur een goed gevulde tas met een opdruk van makelaardij Nieuwe Buren. Op gepaste afstand staat een vrijwilliger van De Huiskamer van Elst die de bewoner vriendelijk aanspreekt. Men is verrast en zelfs ontroerd. Dit mooie gebaar maakt Bevrijdingsdag voor veel Elstenaren toch tot een bijzondere dag.

Op initiatief van De Huiskamer van Elst hebben maatschappelijk betrokken ondernemers artikelen aangeboden voor het vullen van ‘fruittassen’ die op 5 mei op 125 adressen in Elst door vrijwilligers zijn bezorgd. Aardbeien, beschuit, appels en flesjes biologisch sap zijn beschikbaar gesteld door Kwekerij Royal Berry Bemmel, Jumbo Macleane, Groente en Fruit winkel De Rotonde, Streekwinkel De Lingegaerdt en Bio- en streekwinkel De Oogst Elst.

Het initiatief is een prachtig voorbeeld waar samenwerking tussen een vrijwilligersorganisatie en ondernemers toe kan leiden. Namelijk een beetje extra aandacht voor mensen die dit in een tijd met corona goed kunnen gebruiken.

Meer over De Huiskamer van Elst is te lezen op www.huiskamervanelst.nl of e-mail naar info@huiskamervanelst.nl.

Meer berichten