Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wandeltips Wandelgroep Hemmen

HEMMEN - Wandelgroep Hemmen kan als gevolg van de corona-crisis niet meer in groepsverband trainingen Sportief Wandelen verzorgen. Gelukkig is het nog wel mogelijk om in tweetallen op de voorgeschreven afstand van elkaar of alleen te wandelen. Ook dan is het mogelijk om te letten op je houding en te werken aan je conditie.

Tip 5: voetafwikkeling

Instructie: Een veelgemaakte fout is het plaatsen op de midden- of voorvoet. Hierdoor wikkel je de voet niet goed af en loop je kans op blessures. Bij de juiste voetafwikkeling plaats je als eerste de hiel en wikkel je de voet recht naar voren af. Hierbij til je je been goed op en trek je tijdens de voorzwaai van je been al voor het plaatsen van de hiel je tenen iets op.

Oefenvorm: Loop eens zo fout mogelijk: met platte voeten (als een pinguin), met de voeten naar binnen of naar buiten gedraaid, plaats eerst je tenen. Loop daarna met aandacht voor de juiste afwikkeling en ervaar het verschil.

Doe de juiste afwikkeling ook eens huppelend. Een leuke vorm voor onderweg is de bomenloop. Loop over de weg en loop van de eerste naar de tweede boom met aandacht voor juiste afwikkeling. Daarna huppel je verder naar de volgende boom, of enkele bomen verder. Goed voor je conditie!

Deze week hebben we ook nog een tip voor de hondenbezitters. Veel paden in Hemmen zijn niet breed genoeg om op 1,5 meter afstand van elkaar te lopen.

Dit houdt in dat een van de twee in de berm moet lopen. En daar liggen wel eens uitwerpselen. Het zou fijn zijn als de baasjes daar op willen letten.

Veel succes en wandelplezier gewenst! www.wandelgroephemmen.nl

Meer berichten