Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Zonnebloem Heteren bestaat 25 jaar!

HETEREN - In april had de afdeling Heteren van de Zonnebloem haar 25-jarig bestaan willen vieren. Hier had dus een enthousiast stukje moeten staan van een prachtige dag naar de Beekse Bergen met na afloop een heerlijk diner. "We hadden een extra grote bus georganiseerd want heel veel gasten en vrijwilligers wilden bij dit jubileumuitje niet ontbreken. De werkelijkheid is wel even anders. Net als de rest van Nederland is ook de Zonnebloem tot stilstand gekomen. Gelukkig hebben we een alternatieve datum ergens in het najaar kunnen regelen in de hoop dat het dan wel door kan gaan."

"Toen we al enige tijd geleden zagen aankomen dat door ons jubileumuitje een streep moest worden gezet, besloten we om daar toch aandacht aan te schenken. Al snel was het idee geboren om op die dag bij onze gasten langs te gaan en hen een voorjaarsattentie te gaan brengen in de vorm van een bakje violen. Violen, bakjes en potgrond gekocht en er wat moois van gemaakt. Zo gingen een paar bestuursleden, keurig in twee auto’s natuurlijk, want in één auto is 1,5 meter afstand houden wat lastig, op pad naar onze gasten. Het deed de mensen zichtbaar goed dat er weer eens even aandacht voor ze was. Heel vaak werden we binnen gevraagd, maar dat kan nu eenmaal niet. Dus aan de deur hebben we gezellige praatjes staan maken met de mensen en geconstateerd dat onze gasten zich dapper weren in deze moeilijke tijd en het beste ervan maken.

Natuurlijk, de Zonnebloem is er voor haar gasten. Maar al dat mooie werk is niet te doen zonder de enorme inzet van al de vrijwilligers. Ook in Heteren zijn zo’n twintig mensen heel actief betrokken bij de Zonnebloem. Zij gaan op bezoek bij de gasten en helpen mee om de uitjes tot een groot succes te maken. Bij een jubileum spreekt het dan ook voor zich dat ook vrijwilligers niet mogen worden vergeten. Twee van onze vrijwilligers, Doortje Polman en Leida Polman, zijn al vanaf het eerste begin in Heteren bij de Zonnebloem betrokken. Bij een eerdere gelegenheid zijn zij dan ook al uitvoerig in het zonnetje gezet.

Nu gingen de twee auto’s nog een rondje maken door Heteren en brachten zonnebloemen naar onze vrijwilligers.’Is toch niet nodig’, kregen we nog wel eens te horen. Daar waren we het niet mee eens. Zeker bij een jubileum is wat extra aandacht voor deze kanjers meer dan op zijn plaats."

Meer berichten