Logo gemeentenieuwsonline.nl
De Afhaalbieb in Bibliotheek De Mariënburg. (Bibliotheek Gelderland Zuid)
De Afhaalbieb in Bibliotheek De Mariënburg. (Bibliotheek Gelderland Zuid) (Foto: )

Verrassingspakket met boeken bij de Afhaalbieb

OVERBETUWE - Leden van de Bibliotheek Gelderland Zuid kunnen nu ook fysieke boeken lenen via de ‘Afhaalbieb’. Via de website www.obgz.nl/afhaalbieb kunnen ze een boekenpakket met vijf boeken aanvragen. Dit ‘verrassingspakket’ kan worden opgehaald bij een van de elf bibliotheken die zijn ingericht als Afhaalbieb, waaronder de bibliotheken in Elst en Zetten.

De Afhaalbieb is bedoeld voor lezers van alle leeftijden die ook graag fysieke biebboeken willen lezen nu de bibliotheken gesloten zijn. Directeur-bestuurder Bert Hogemans legt uit: “We stellen een verrassingspakket samen op basis van leeftijd en voorkeur qua genre. Onze leden mogen meerdere pakketten aanvragen, met een maximum van vijftien boeken tegelijk. We hopen hiermee tegemoet te komen aan de grote vraag naar fysieke boeken.” De boeken worden door een medewerker van de bibliotheek op de bibliotheekpas gezet. Het bibliotheeksysteem zorgt ervoor dat de klant alleen boeken ontvangt die hij of zij niet eerder heeft geleend. Het pakket wordt klaargezet in een Afhaalbieb naar keuze. Daarbij worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen. Mensen die niet naar de Afhaalbieb kunnen komen, krijgen op afspraak de materialen thuisbezorgd.

Leden kunnen op de website van de bibliotheek (www.obgz.nl/afhaalbieb) een formulier invullen en kiezen voor een vestiging. Wie dit lastig vindt, kan terecht bij de Klantenservice via telefoonnummer 024 327 49 11. Uitgelezen? De boeken kunnen weer bij een van de Afhaalbiebs worden ingeleverd. Leden mogen de boeken tot uiterlijk een week na heropening van de bibliotheken thuis houden.

Meer berichten