Logo gemeentenieuwsonline.nl
Links: Roy Teunissen; rechts: Edwin Roelofs. Beiden lid van de Raad van Elf. (foto: R. Teunissen)
Links: Roy Teunissen; rechts: Edwin Roelofs. Beiden lid van de Raad van Elf. (foto: R. Teunissen) (Foto: )

Batsers doneert snoep aan voedselbank

ELST - Carnaval ligt alweer ruim achter ons, maar toch hebben sommige leden van carnavalsvereniging De Batsers uit Elst niet stilgezeten.

Helaas werd de optocht Van Elst op 23 februari jl. door weersomstandigheden afgelast, waarna de optocht verplaatst werd naar zaterdag 29 maart met het houden van een verlichte optocht. Helaas werd deze door de coronacrisis ook afgelast.


Snoep
Door deze afgelastingen is het snoep wat traditioneel wordt gestrooid blijven liggen. Daarom heeft De Batsers het idee geopperd om het strooigoed te doneren aan de voedselbank Overbetuwe.
Op vrijdag 3 april werd door twee Raadsleden van De Batsers ruim 400 kilo aan lekkernijen met grote dankbaarheid in ontvangst genomen door de medewerkers van de voedselbank.

Bemmelse boekenmarkt

BEMMEL – Veel mensen werken nu thuis vanwege het coronavirus. Feestjes, etentjes, heel veel uitjes gaan niet door. Dus er is tijd om thuis op te ruimen. Maar waar laat je alle spullen?! Heb jij je boekenkast ook opgeruimd, maar vind je het zonde om de vaak maar één keer gelezen boeken weg te gooien? Gun al je boeken een nieuwe lezer, en verkoop ze tijdens de Bemmelse Boekenmarkt op zondag 28 juni.

Na drie succesvolle Bemmelse Boekenmarkten kan een vierde natuurlijk niet uit blijven. Daarom pakken Hetty Lentjes en Hetty Lentjes het draaiboek er weer bij en gaan met veel plezier voor een gezellige Bemmelse Boekenmarkt.

De boeken worden niet onpersoonlijk via Marktplaats aangeboden, maar op een fantastische, inspirerende locatie. Een plek waar veel mensen samen kunnen komen, waar je aan de koper van je boek iets over het verhaal kunt vertellen. Waar mensen elkaar tips kunnen geven. Waar een grote diversiteit aan genres te vinden zullen zijn, van romans en thrillers tot aan poëzie en kinderboeken. Waar men heerlijk de hele middag tussen allerlei boeken kan neuzen. En, waar men zo vlak voor de zomervakantie aanbreekt, tweedehands boeken op de kop kan tikken! Er was geen twijfel over mogelijk, dat deze locatie de Theaterkerk in Bemmel moest zijn. Mooi centraal gelegen en ruime gratis parkeergelegenheid.

Monique en Hetty hebben daar een sfeervolle ruimte gereserveerd op zondag 28 juni. Dus, heb je thuis ook zoveel gelezen boeken liggen? Verkoop je boeken dan op de Bemmelse Boekenmarkt. Een verkoopplek huur je van 12.00 tot 16.00 uur voor 20 euro. Wil je een verkoopplek reserveren, mail dan naar Bemmelseboekenmarkt@gmail.com. Mocht de boekenmarkt door het coronavirus geen doorgang kunnen hebben, dan krijg je je geld gewoon terug.

Meer berichten