Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Dierengeluiden Zaailingen Vlindertuin

HETEREN - Op 12 maart hebben we gezaaid met de kinderen van de Haafakkers. Het was de bedoeling dat de kinderen van groep 4, 5 en 6 de zaden zouden opkweken. Maar helaas kwam daar de sluiting van de scholen vanwege het coronavirus tussen. Gelukkig zijn er elke dag wel een paar kinderen en leerkrachten op school zodat de zaadjes water kunnen krijgen en daardoor dus kunnen ontkiemen.

Regelmatig gaat Suzanna even kijken hoe het ermee staat en zij stuurde de andere tuinvrijwilligers een foto waaruit blijkt dat er al een paar blaadjes boven de grond komen. Er wordt doorgegaan met de zaailingen te verzorgen op de school en dan maar hopen dat er sterke planten opgekweekt kunnen worden.

Met zijn tweeën tegelijk gaan we door met het maken van de tuin. Inmiddels is er een boom in het rondje geplaatst en zijn de kleine paadjes ook al bijna af. Die moesten nu ook wel gemaakt worden want de wilgen worden nu geknot en dan zijn de tenen nog mooi soepel zodat ze goed gevlochten kunnen worden. Het was onze bedoeling om meer vrijwilligers erbij te betrekken, maar helaas de richtlijnen verbieden ons om met meer mensen dan twee tegelijk aan het werk te zijn. De kweker waar we de planten willen kopen is inmiddels gesloten en daar kunnen we dus niet terecht, maar we hebben nog zaden en gaan deze ook nog zaaien zodat er in ieder geval planten in de tuin staan deze zomer. Er zullen niet zoveel planten staan als we verwacht hadden, maar na deze lente met corona komt er hopelijk een volgende zonder corona.

Meer berichten