Logo gemeentenieuwsonline.nl
Attentie voor Zonnebloemgast. (foto: Rens de Bot)
Attentie voor Zonnebloemgast. (foto: Rens de Bot)

Zonnebloemgasten worden niet vergeten

OVERBETUWE - De vrijwilligers van de Zonnebloem proberen het leven van de gasten, mensen met een fysieke beperking, nog wat kleur te geven. De vrijwilligers gaan op huisbezoek en bijna iedere maand wordt er een leuk uitje georganiseerd. We waren 2020 zo goed begonnen. Een nieuwjaarsbijeenkomst, de generale repetitie van de toneelvereniging Expansie en een mozaïek maken waren geslaagde uitjes.

En toen was er het grote Coronamonster. Al het werk van de Zonnebloem werd stilgelegd. Vrijwilligers mochten niet meer op bezoek bij onze gasten en door geplande activiteiten werd een streep gezet. Het diner met de Heterense ondernemers kon niet doorgaan. De viering van het 25 jarig jubileum van onze afdeling in april; streep er door. Gelukkig konden we de datum naar september verplaatsen in de hoop dat het monster dan is verslagen.

Ondertussen zitten onze gasten thuis. Verstoken van bezoek. Dat is niet gemakkelijk. Gelukkig leven we in een tijd van mobiel, Skype etc. Dus onderhouden de vrijwilligers nu op deze manier contact met de gasten. Toch vonden we dat we nog iets extra's moesten doen. Vorige week zijn we bij alle gasten langs geweest om ze met een kleine attentie een hart onder de riem te steken. Het bleef beperkt tot een praatje aan de deur, op veilige afstand van elkaar, maar dat deed velen zichtbaar goed.

De koning zei het zo mooi: "Het Coronavirus kunnen we niet stoppen, maar het eenzaamheidsvirus wel". We zijn blij dat we op deze manier ons steentje hebben kunnen bijdragen om het eenzaamheidsvirus bij onze gasten te kunnen beteugelen en ook de komende tijd zullen we ze niet vergeten.

Meer berichten