Logo gemeentenieuwsonline.nl
Opdracht verzamel 20 groene spullen (foto: Eline Frederiks)
Opdracht verzamel 20 groene spullen (foto: Eline Frederiks)

Scouting Elst biedt online scoutingprogramma aan

ELST - Vanwege het coronavirus zijn alle Scoutingbijeenkomsten tot en met 6 april afgelast. Dat geldt ook voor de bijeenkomsten van de Sint Werenfridusgroep. Toch wil Scouting Elst haar leden niet zo lang zonder Scouting laten zitten.

Daarom bedachten zij een online spel, waardoor de leden Scouting niet helemaal hoeven te missen. De Gidsen (meiden van 11 - 14 jaar) hebben vrijdag 20 maart hun eerste online opkomst gehad.

Het spel bestond uit verschillende opdrachten die de Gidsen thuis kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan wat is de beste soep tegen corona, je veters strikken op tien manieren, het scoutinglogo maken van snoepjes of twintig groene voorwerpen verzamelen. De jeugdleden leveren foto’s of filmpjes in, die door de vrijwillige leidinggevenden worden beoordeeld. Zo kunnen de Gidsen punten verdienen.

Dit biedt een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moet worden. De jeugdleden – die ook niet naar school kunnen – krijgen zo iets leuks te doen voor thuis. Extra gezellig, want het hele gezin kan meedoen aan de opdrachten.

Hopelijk volgen er in deze onzekere tijd nog meer interessante online-opkomsten, waardoor iedereen toch wat extra’s heeft om naar uit te kijken. Samen maken we een gezellige avond voor het hele gezin. Bijkomend voordeel is, dat ook ouders, broertjes en zusjes kennis kunnen maken met de diversiteit van Scouting.

Meer berichten