Xanthos Heren3 op zoek naar vorm

ZETTEN - In de uitwedstrijd tegen Nuovo Heren2 op 2 maart jl. bleek dat de volleybalmannen van Xanthos Heren3 de vorm van vóór de winterstop nog niet te pakken hebben.

De eerste set verliep zonder al te veel problemen. Xanthos begon alert en haalde alle ballen van de grond, met meesterverdediger Daan Aalberts voorop. De mannen uit Zetten wonnen de set: 21-25.

Vanaf dat moment begon de klad er in te komen. Xanthos kreeg moeite om het initiatief te nemen en om de vele kansen te benutten. De tweede en derde set verliepen bijna identiek, waarbij Nuovo zonder al te veel moeite won: 25-19 en 25-18.

In de vierde set begon Xanthos aanvankelijk sterk. Vooral via sterke blokverdedigingen van Arno Weijs en enkele rake klappen van buitenaanvaller Leon van Gorsel nam Xanthos een ruime voorsprong. Helaas was dit van korte duur want Nuovo zette een tandje bij. Xanthos had geen antwoord meer op de slimme aanval en goede opslag van de tegenstander, zodat deze set ook werd verloren: 25-22. Einduitslag 3-1.

Heren3 dient zich snel te herpakken, want op 10 maart wacht de thuiswedstrijd tegen Woudenberg Heren4. Tegen de hekkensluiter in de 2e klasse J is winst een absolute must.