Logo gemeentenieuwsonline.nl
Mini Matthäus Ensemble. (foto: Jacqueline de la Rie)
Mini Matthäus Ensemble. (foto: Jacqueline de la Rie) (Foto: )

Indrukwekkende Matheus Passie in Driel

DRIEL - ‘O haupt voll Blut und Wunden’; met dit indringende lied opende het Mini Matthäus Ensemble zondagmiddag 8 maart de uitvoering van het Blije Kerk concert van de Matheus Passie.

In een volle kerk waren de vierhonderd bezoekers direct met hart en ziel betrokken bij het lijdensverhaal voor de dood van Jezus. Het was opvallend dat dit kleine gezelschap van acht zangers, onder leiding van Henk Westland, ons - niet afgeleid door orkestratie - zo mee liet leven met het bekende, aangrijpende, verhaal. De professioneel geschoolde zangers presenteerden - ieder met hun eigen kwaliteiten - Bachs innige cantaten en aria’s; die hun werden aangereikt met volle stem van de warm aansprekende evangelist Walther Deubel.

Aan de intense aandacht van de bezoekers was te merken dat ze vooral onder de indruk waren van de rijke klankkleur van de koralen van het hele vierstemmige koor; inclusief ‘Blitze und Donner’. Maar vooral door de herkenning van Bachs zo bekende melodieën: bijvoorbeeld het slotlied ‘Wit setzen uns mit Tränen nieder’, die harmonieus goed gedragen werden door organist Cees-Willem van Vliet. De organisator – Blije Kerk Concerten – wist met dit ontroerend concert de bezoekers iets bijzonders te bieden!

Meer berichten