Mooi aangekleden volle feesttent. (foto: Hoffotograaf Peter Ariese)
Mooi aangekleden volle feesttent. (foto: Hoffotograaf Peter Ariese)

Deurdouwerdam content in de feesttent

Algemeen

HERVELD - De Dolle Dagen in Deurdouwerdam (Herveld-Andelst) vonden plaats in een grote verwarmde feesttent. De Dolle zaterdag- en zondagavonden waren met 1100 carnavalsvierders uitverkocht.

Voor het Fruhshoppen op maandagochtend, was sinds november 2019 al geen kaartje meer te krijgen. En de overige activiteiten, van het drukke programma van de Deurdouwers, vertoonden ook een stijging in de bezoekersaantallen. Alleen zondag tijdens de Carnavalsmis was het iets minder druk dan vorig jaar, en dat is zeker te wijten aan de harde storm van die dag.

Dat carnaval ook bij de kinderen en de jeugd leeft, werd weer eens duidelijk bij de Jeugdavond en de Kindermiddag. Ook tijdens de bezoekjes aan de Sint-Willibrordusschool, én De Okkernoot in Zetten, werd de polonaise volop ingezet. Het bezoek aan de Hoge Hof is een erg leuke traditie. Er wordt samen met een aantal artiesten (van de Pronkzittingen, maar ook zeker van de Hoge Hof) een leuk programma neergezet.

De derde Dolle Maandagavond was een lekker “Fauwdt en Deur” feest met de eigen Deurdouwer-DJ´s, het 'Prijslopen' en de prijsuitreiking van de straat- huisversiering. Met het afsluitende feest op dinsdag, werden de Dolle Dagen in stijl, feestend en ook zonder incidentjes, afgesloten. Maar hier en daar was tijdens het emotionele einde toch ook een traantje waar te nemen. Alle carnavalisten hebben het samen voor mekaar gekregen, en allemaal gehoor gegeven aan het motto van dit jaar:
'Steek de handen uit de mouwen, we gaan een tentfeest bouwen!' Nou, dat hebben ze gedaan in het mooie Herveld-Andelst!

Uitgelicht

Digitale krant