Logo gemeentenieuwsonline.nl
Klaprozen. (foto: Herman Hendriks)
Klaprozen. (foto: Herman Hendriks) (Foto: )

Wilde-plantencursus voor beginners

HETEREN - Maak kennis met de bloembiologie en familienamen van de bloemen op dijken, landgoederen en de oevers van Rijn en Waal.

In deze cursus staan bloemen van wilde planten centraal. Tijdens de cursusavonden behandelen we de theorie en nemen we het plantmateriaal letterlijk onder de loep. De excursies in de omgeving benutten we om te oefenen met het herkennen van planten. "Na de cursus bent u bekend met de indeling van planten in plantenfamilies en kunt u deze herkennen."

De wilde-plantencursus wordt gegeven door de biologen Frans Mikx uit Lent en Will Bemelmans uiterwaardengids uit Heteren. Er zijn drie cursusavonden op woensdag 25 maart, 22 april en13 mei van19.30-21.00 uur en drie excursies op zaterdagochtend 28 maart, 25 april, 16 mei van10.00-12.00 uur.

De locatie is zalencentrum De Bongerd, Flessenstraat 54 in Heteren. De kosten zijn inclusief syllabus 40 euro en voor IVN RijnWaal-leden 20 euro. Aanmelden bij Will Bemelmans voorzitter@ivnrijnwaal.nl of 06 14510610. Het aantal deelnemers is beperkt, zie ook www.ivnrijnwaal.

Meer berichten