Logo gemeentenieuwsonline.nl
Voorstelling De tijger slaapt. (foto: Marcel Krijgsman)
Voorstelling De tijger slaapt. (foto: Marcel Krijgsman) (Foto: Marcel Krijgsman)

Peuterspeelzaal Dreumesland krijgt eigen bibliotheek

ELST - Op woensdag 4 maart opent wethouder Dimitri Horsthuis bij peuterspeelzaal Dreumesland in Elst een ‘Bibliotheek op school’ van Bibliotheek Gelderland Zuid. Samen werken peuterspeelzaal, basisschool ’t Startblok en de bibliotheek aan een rijke leescultuur, op school én thuis.

Dreumesland vormt samen met basisschool ’t Startblok en andere partners Brede School De Kersentuin. Naast de huidige collectie biebboeken voor de leerlingen van het ’t Startblok komt er nu een speciale peutercollectie bij. De Brede School vindt het belangrijk om het plezier in lezen van jongs af aan te stimuleren. Kinderen die al op jonge leeftijd worden voorgelezen, lezen later meer en beter.

Directeur Bas Peters van ’t Startblok is blij met de bibliotheek voor peuters. “Wij hebben een Bibliotheek op school omdat lezen de creativiteit en fantasie van kinderen stimuleert én de taalontwikkeling bevordert. Dat is de basis voor de persoonsvorming van een kind; hoe het leert, hoe het leeft en hoe het samenwerkt.”

Voor aanvang van de officiële opening kunnen de peuters genieten van de voorstelling ‘De tijger slaapt’. Vervolgens opent wethouder Horsthuis, samen met Wouter van Balveren, manager Educatie van de Bibliotheek Gelderland Zuid, en Anke Fennema, manager stichting Peutercentra Overbetuwe, de bibliotheek voor peuters. Als afsluiting is er een hapje en drankje.

Op dezelfde dag opent er een Bibliotheek op school bij peutergroep De Regenboog in Valburg. Ook hier kunnen de kleintjes vanaf 4 maart genieten van een mooie collectie peuterboeken.

Meer berichten