Logo gemeentenieuwsonline.nl
Belevingskaart. (foto: Marieke van Doorn)
Belevingskaart. (foto: Marieke van Doorn) (Foto: Marieke van Doorn)

De belevingskaart van Elst/Overbetuwe

ELST - In navolging van de belevingskaart van het Spijkerkwartier Arnhem en de wijk Tolhuis N'megen heeft Hester van Aalst, een betrokken inwoonster van Elst, het idee opgevat om een belevingskaart te ontwikkelen voor het mooie Elst.

Wat is een belevingskaart? Een verhalenkaart van een wijk, dorp of stad. Een papieren wegwijzer van wat er te beleven is in het dorp, verteld voor en door inwoners van Elst. Wat is er te doen in Elst? Wat zijn unieke plekken om naartoe te gaan? De plekken die het dorp bijzonder en onderscheidend maken. Geheime, verborgen, historische plekken, beroemde&culturele plekken, alle plekken met een verhaal. Maar ook de onzichtbare verhalen van het verborgen verleden, van bijzondere personen of gebouwen.

Dit allemaal zichtbaar gemaakt en vormgegeven op een Eftelingachtige kaart. Op een simpele, laagdrempelige manier heb je het hele dorp in je achterzak. De belevingskaart is een weerspiegeling van de identiteit, een middel om de bewoners hun eigen verhaal te laten vertellen. De belevingskaart wijst de weg aan toeristen en maakt bewoners trots op hun dorp.De gedachte achter de ontwikkeling van de belevingskaart is dat het mensen verbindt, door verhalen uit te wisselen en te delen. Creativiteit komt los en gaat stromen. Het leidt tot nog meer leuke ideeën en plannen. Dit is precies wat Hester wil; ontmoeten en verbinden van mensen. Aandacht voor elkaar in een maatschappij die steeds individualistischer en digitaler wordt. De uitdaging van deze tijd is: echt contact maken. Hester is een betrokken inwoonster van Elst. Info?Stuur Hester een e-mail: hestervanaalst@gmail.com.

Meer berichten