Jeugdvoetbaltoernooi voor De Molukken

Algemeen

ELST - Het benefietjeugdtoernooi voor De Molukken is zondag 8 maart van 13.00-16.30 uur. Elistha en Spero pakken groots uit met heerlijke Molukse lunches.

Op zondag 8 maart verzorgt Overbetuwe4Ambon in samenwerking met de voetbalclubs Elistha en Spero een groots benefietjeugdtoernooi. Deze zal plaats vinden op sportpark De Pas op de velden van SC Elistha. Deze jeugdtoenooi is één van vele acties ten bate voor De Molukken. Deelname van SV Spero en SC Elistha wordt internationaler gemaakt door deelname van het voetbalteam Haiti en de landelijke Molukse jeugdvoetbalselectie.

Vanaf 13.00-14.00 uur zal er voor de lunch Moluks eten gekocht kunnen worden. De opbrengst gaat net als giften van de bezoekers en de beide Elster clubs naar de wederopbouw voor de aardbevingsslachtoffers op De Molukken. Na de aardbeving in september 2019 was de schade en trauma enorm. Dagelijks waren er nog vele naschokken te voelen. Men was bang voor tsunamis en vluchtte massaal naar hoger gelegen gebieden. Kinderen krijgen onderwijs in kampen en ouderen hebben te kampen met trauma's. Er is nog veel hulp nodig ook voor de wederopbouw. "Wij hopen met deze gezamenlijke activiteit een mooie bijdrage te kunnen leveren voor de mensen op De Molukken. Verder kan er ter plekke geboden worden op gesigneerde voetballen van De Graafschap en NEC. Ook daar gaat 100 procent naar het Goede Doel.

Uitgelicht

Digitale krant