Logo gemeentenieuwsonline.nl
HPC-leerlingen (van links naar rechts: ) Nynke Swart, Mila Krijnen en Daan Barends zijn door naar de finale van Skills Talents. (foto: HPC Zetten)
HPC-leerlingen (van links naar rechts: ) Nynke Swart, Mila Krijnen en Daan Barends zijn door naar de finale van Skills Talents. (foto: HPC Zetten) (Foto: HPC Zetten)

Talentvolle HPC-vmbo'ers vallen in de prijzen

ZETTEN - HPC-leerlingen Nynke Swart, Mila Krijnen en Daan Barends zijn door naar de finale van Skills Talents op 4 en 5 maart in Leeuwarden! Tijdens het provinciaal kampioenschap van Skills Talents op het ROC Aventus in Apeldoorn werd er gestreden in teams van drie leerlingen in verschillende wedstrijden. De HPC-leerlingen kwamen uit voor het vak Dienstverlening en Producten.


Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor het vmbo. Derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen krijgen door de wedstrijden een podium om hun talenten te ontwikkelen en te laten zien. De provinciale kampioenschappen worden georganiseerd door WorldSkills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen.


Naast Skills Talents hebben andere HPC-leerlingen deelgenomen aan de Talentdagen dat georganiseerd wordt door Bouwmensen Rivierengebied Geldermalsen. Sinds een aantal jaar werkt het Hendrik Pierson College (HPC) samen met Bouwmensen Rivierengebied Geldermalsen. Deze verzorgt lessen en organiseert ook wedstrijden op verschillende vakgebieden. Twee dagen lang hebben de leerlingen aan hun opdrachten gewerkt. Twee HPC-leerlingen hebben hierbij een mooie prijs in de wacht gesleept. Ruben Jansen is derde geworden bij het vak Timmeren en Jack Zheng heeft een tweede plek behaald bij het vak Metselen. “Wij zijn zeer trots op onze leerlingen! Ze hebben echt vakwerk geleverd”, aldus het begeleidend docententeam.

Meer berichten