Logo gemeentenieuwsonline.nl
Mart voor de vrachtwagen bij Veens. (foto: Bernadette Egelmeers)
Mart voor de vrachtwagen bij Veens. (foto: Bernadette Egelmeers) (Foto: Bernadette Egelmeers)

Een bijbaan voor een bikkel na Beroepenfeest Betuwe On Stage

OVERBETUWE - Zaterdagochtend praat ik met eigenaar Marco Veens van Transporten Veens Herveld BV en met Mart Bouwman (15), 4e jaars vmbo-leerling bij HPC Zetten.

Mart houdt van grote, stoere machines, waar je de techniek aan de buitenkant ziet. Hij maakte op het Beroepenfeest in 2019 twee afspraken voor de Doe Dag. Bij Veens had Mart het zo naar zijn zin, dat hij er niet meer weggegaan is. Marco heeft pretlichtjes wanneer hij vertelt hoe Mart afgelopen anderhalf jaar is gegroeid. Mart wast elke zaterdag de vrachtwagens. Hij rijdt inmiddels ook de wagens de wasstraat in en bestuurt een heftruck. Mart praat nu veel gemakkelijker met collega's.

Komend schooljaar start Mart de 3-jarige MBO opleiding Machinist Grondverzet in Harderwijk. Marco moedigt de keuze van Mart aan. "Het is belangrijk dat je je kwaliteiten en ambities achterna gaat. Dan vind je je bestemming." Mart gaat intern wonen in Harderwijk. Hoe hij daar komt? "Met de brommer, het is ongeveer een uur en drie kwartier rijden."

Beroepenfeest 2020

Lars en Erica Veens doen mee aan het Beroepenfeest op 5 maart. Zij maken derdejaars vmbo-leerlingen enthousiast voor het beroep vrachtwagenchauffeur. "Bent u sportinstructeur, kapper, onderwijsassistente, vormgever of styliste? Leerlingen hopen met u kennis te maken. Meer info: www.betuweonstage.nl."

Meer berichten