Logo gemeentenieuwsonline.nl
De resultaten mochten er zijn! (foto: Rens de Bot)
De resultaten mochten er zijn! (foto: Rens de Bot)

Zonnebloem Heteren op de mozaïektoer

HETEREN - De gasten van de Zonnebloem Heteren hebben het maar druk met alle activiteiten. Maar dat mag ook wel in het jaar dat de afdeling 25 jaar bestaat. Het was alweer de derde activiteit van het nog prille jaar.

De gasten waren naar De Vluchtheuvel gebracht om daar onder de deskundige leiding van Ton Goossens, een van de vrijwilligers van de Zonnebloem, de mooiste mozaïeken te leggen. Rond een spiegel was een brede rand vrij waarop de mozaïeksteentjes moesten worden gelegd. De eerste klus was een patroon kiezen en daarna moest er een keus gemaakt worden uit heel veel verschillende kleuren vierkante mozaïeksteentjes.

Er werd ijverig gezocht naar de mooiste kleuren combinaties. De steentjes werden keurig op hun plaats gelegd, maar de dames waren niet snel tevreden en veranderden naar eigen inzicht nogal eens het patroon. Dat kenmerkt de echte kunstenaars. Het grootste kwarwei moest toen nog komen, maar eerst tijd voor koffie of thee. De potten lijm kwamen op tafel want de steentjes moesten nog worden vastgeplakt. Dat was een uiterst nauwkeurig en priegelig werkje. De steentjes moesten natuurlijk wel keurig recht en boven elkaar worden geplakt. Het kostte even tijd, maar iedereen slaagde er in om een waar kunstwerk af te leveren.

Ton is zo aardig om de mozaïeken mee naar huis te nemen en het voegwerk voor zijn rekening te nemen. Volgende week wordt deze workshop nog een keer gegeven door Ton zodat andere gasten van de Zonnebloem ook in de gelegenheid zijn om een eigen mozaïekspiegel te maken. Zulke vrijwilligers van de Zonnebloem verdienen een pluim!

Meer berichten