Dovol weet niveau niet vast te houden en verliest van Toesj

DODEWAARD - Na een slechte start wist Dovol het gewenste niveau wel te behalen, maar vergeet dan door te pakken om de 4de set te verzilveren en tekende daarmee eigenlijk voor een verlies van 2-3.

Er is bijna geen ontkomen aan bij Dovol, maar ook deze wedstrijd werd traag opgestart; het duurt even voordat iedereen het juiste ritme oppikt. Dat kost helaas de nodige punten die weer ingehaald moeten worden. De tegenstander, in dit geval Toesj, scoorde direct de nodige punten en kwam op een voorsprong die door Dovol net niet meer ingehaald kon worden: 22-25.

In de tweede en derde set was de start wel goed en werd voldoende druk uitgeoefend op het jeugdige team van Toesj. Ondanks dat er bij Toesj indrukwekkend goed verdedigd werd, kon Dovol de puntjes blijven pakken. De pass lag goed en de setuppers konden de aanvallers gevarieerd aanspelen. Met duidelijke cijfers werden deze sets gewonnen: 25-16 en 25-19.

Door stress of de druk om te winnen gaf de 4de set een totaal ander beeld. Vrij simpel kon Toesj scoren en liep uit naar 3-11. Gelukkig kwam er een opleving bij Dovol en werd het zelfs 16-13. Daarna was het vertrouwen in elkaar weg. Foutjes werden gemaakt en de druk op Toesj viel weg. Het raadt zich natuurlijk al dat er aan de andere kant kansen gezien werden wat Toesj vleugels gaf en die haalde de winst, hetzij op het randje, binnen: 23-25.

De vijfde set werd Dovol onder service druk gezet waardoor pass, setups en aanval niet het nodige niveau haalden. Toesj wist vanuit de middenaanval met geplaatste ballen en de hoofdaanvaller met keiharde smashen het verschil te maken en pakte ook de laatste set: 8-15.