Logo gemeentenieuwsonline.nl
Speel- en schuilbuis voor de geiten.
Speel- en schuilbuis voor de geiten.

Dierengeluiden Onze geit Kim

HETEREN - Onze geit Kim is drachtig, dus in het voorjaar krijgen we er een geitje bij. Het binnenhok voor de geiten is niet erg groot, maar dat is niet zo erg want dat is alleen voor de nacht en voor als het erg slecht weer is.

Buiten hebben de geiten nu een weitje langs de oude paardenbak, dus de nog te maken vlindertuin. Dat is ook niet erg groot en bovendien kun je de geiten niet zo goed bekijken. Het is daarom de bedoeling om aan de voorkant van de vlindertuin een nieuwe geitenwei te maken. Je kunt de vorm en grootte al zien. Vanaf het openslaande hek met het pad mee tot ongeveer de eerste lantaarnpaal, de grote buis, waar ze op kunnen spelen en ze in kunnen schuilen, ligt er al. Omdat de wei recht tegenover de schuur gepland is zul je deze zomer de geiten zowel vanaf het pad door de vlindertuin als vanaf de bestrating bij de schuur goed kunnen zien. Ook als je op de bank rond de boom, die middenin het 'rondje' komt, zit kun je genieten van de geiten. Omdat geiten alles eten wat hen voor de bek komt zullen we een hekwerk tussen de vlindertuin en de geitenwei moeten maken.

De vrijwilligers hebben afgesproken dat dat ons nieuwe initiatief wordt voor de volgende ronde van Overbetuwedoet. Maar het is nog niet zo ver dat we het hek kunnen plaatsen, we moeten eerst nog het nodige grondwerk verrichten. Heb je zin om met dit mooie initiatief te helpen kom dan op zaterdagmorgen gewapend met werkhandschoenen naar de kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat in Heteren. Iedereen is welkom!

Meer berichten