Logo gemeentenieuwsonline.nl

Braziliaanse klanken in Herveld-Andelst?

HERVELD-ANDELST - Word jij enthousiast van het horen van ritmische drumnummers? Zou je het leuk vinden om zelf die nummers te kunnen spelen? Dan nodig ik je uit om verder te lezen…

Alweer drie jaar geleden heb ik samen met vrienden een avondje gebrainstormd over wat we aan zouden doen met de carnaval. En we kwamen al snel op het idee om een Braziliaanse Sambaband na te doen. We hebben een drumstel gekocht op Marktplaats en vervolgens de carnaval wat extra kleur gegeven met ons ‘optreden’. Omdat ik hier zoveel lol uit haalde wist ik dat ik er meer mee wilde doen namelijk het drummen in een Sambaband!

Een Sambaband is een Braziliaanse percussieband (samba, samba reggae) en bestaat uit een aantal subgroepen met elk een ander soort instrument. Namelijk: surdo (grote bassdrum), agogo (metalen bel), tamborim (kleine handtrom), ganza (shakers), timba (soort djembé), repinique (tom-tom) en caixa (snaredrum). Samen zorg je voor opzwepende ritmes waarbij vrijwel niemand stil blijft staan. Dat maakt dat iedereen de ritmes kan leren (ook voor mensen die beweren dat ze geen enkel gevoel voor ritme hebben!).

Inmiddels heb ik iemand benaderd die mij wil helpen met het opzetten van een Sambaband en het geven van lessen/workshops. Ik zou graag een aantal enthousiastelingen bij elkaar zien te krijgen zodat we samen kunnen starten met het maken van percussiemuziek! Eerst oefenen maar als het goed gaat en we er veel plezier aan beleven kunnen we misschien wel af en toe optreden?! Check facebook voor meer info; www.facebook.com/groups/SambabandHerveldAndelst. Interesse? Mail; SBHerveldandelst@gmail.com.

Meer berichten