Logo gemeentenieuwsonline.nl
Twee wensambulances. (foto: Veluwse Wens Ambulance)
Twee wensambulances. (foto: Veluwse Wens Ambulance) (Foto: Veluwse Wens Ambulance)

Brandweerkazerne Dodewaard nu ook standplaats Veluwse Wens Ambulance

DODEWAARD - Sinds 5 februari staat de Veluwse Wens Ambulance in de oude kazerne van post Dodewaard. Deze kazerne wordt sinds mei 2018 niet meer gebruikt voor de tankautospuit van post Dodewaard, waardoor er een plaatsje vrij is voor deze bijzondere ambulance.


In 2019 nam de stichting Veluwse Wens Ambulance de wensambulance van Gelderland-Zuid over, maar kon geen gebruik meer maken van haar oorspronkelijke locatie in Druten. Het aantal wensritten vanuit Gelderland-Zuid neemt echter toe. Reden voor de stichting om een geschikte locatie te zoeken als dependance in Gelderland-Zuid. Ze kwamen uit bij brandweerpost Dodewaard die sinds 1,5 jaar een andere garage voor hun brandweerauto gebruikt. Zij krijgen een nieuwe kazerne en tot die tijd staat hun brandweerwagen, die een maatje groter is dan de vorige, in een loods op de Dalwagen in Dodewaard. Brandweerpost Dodewaard stelt haar kazerne aan de Oranjelaan met plezier beschikbaar voor de Veluwse Wens Ambulance: ‘We zijn blij dat we deze mooie organisatie op deze manier kunnen helpen!’

Wat doet de Wens Ambulance? De Veluwse Wens Ambulance maakt wensen mogelijk van mensen die ernstig ziek zijn en niet lang meer te leven hebben. De wensen en behoeften van de wensvragers staan daarbij centraal. Ze bieden vervoer en begeleiding voor hun wensvragers waaraan geen kosten verbonden zijn. Zo helpen ze hun laatste wens te vervullen. Kijk voor meer informatie op www.veluwsewensambulance.nl en op www.vrgz.nl.

Meer berichten