Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bachs Matthäus Passion komt naar Driel

DRIEL - De Mini Matthäus is Bach's Matthäus Passion in een intieme, solistische versie van anderhalf uur, maar mét alle donder en bliksem en tranen, en natuurlijk met het Erbarme dich en het mooie slotkoor. De muziek van de passietijd: het krachtige, prachtige werk over Jezus' lijden.

Wanneer men niet eerder de ‘Mattheus Passie’ heeft ervaren, biedt de werkgroep Blije Kerk Concerten Driel een ieder nu deze zeer toegankelijke uitvoering op zondagmiddag 8 maart (14.30 uur) in de katholieke kerk (Kerkstraat 27). Uniek in de regio!

Het Mini Matthäus Ensemble is zeven jaar geleden opgericht om de Matthäus Passion op meer plaatsen te laten klinken dan de gebruikelijke grote concertpodia. Het bijzondere is dat de negen solisten ook de koorpartijen zingen. Door de kleine opzet hoor je hoe de afzonderlijke stemmen met elkaar harmoniëren of juist tegen elkaar zingen, wat muziekliefhebbers zullen waarderen. De Mini Matthäus is voor kenners en liefhebbers, maar ook voor iedereen die niet zo lang wil zitten of wel kennis wil maken met Bach’s meesterwerk. Toegang gratis; deurcollecte na afloop.

Meer berichten