Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het wordt echt wat!
Het wordt echt wat!

Dierengeluiden De Vlindertuin

HETEREN - Ja waar het hart vol van is loopt de mond van over. De vlindertuin die gemaakt moet worden van de paardenbak achter de schuur van de kinderboerderij krijgt een beetje gestalte. Het pad en het gedeelte waar het zitje moet komen is bestraat met de vriendelijke medewerking van de Ruijter Bestrating en Tuininrichting Oosterhout.

Nu moet er nog een heleboel gedaan worden om de verschillende soorten grond te krijgen. We willen een voedingsarm gedeelte, hiervoor kunnen we het zand gebruiken dat in de paardenbak ligt. Maar dat moet dan nog wel op één plaats bij elkaar geschept worden. Het natte gedeelte heeft Ruben de Ruijter al uitgegraven met de machine maar het gedeelte dat kalkhoudend moet worden moet nog bewerkt worden met grof schelpzand. De grond die uit het natte gedeelte gekomen is is klei en dat is op zich best voedingsrijk, bovendien is met organische mest de grond makkelijk voedingsdijker te maken. Voor de zandeuvel die bedoeld is om de wilde bijen de gelegenheid te geven een nest te maken moeten we nog rond speelzand hebben en dan moet het ook nog op de plaats van bestemming worden geschept. Ja, er nog genoeg werk te doen.

Denk je dat je het leuk vindt in een groep mee te werken om de tuin gestalte te geven kom dan op een zaterdagmorgen naar de kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat in Heteren. We hebben een leuk enthousiast team dat elke zaterdag daar aan het werk is. De vlindertuin is niet de enige verandering. Ook de schuur zelf wordt grondig aangepakt, zodat we in de zomer een heel andere kinderboerderij hebben waar je kleine dieren en veel soorten planten kunt bekijken.

Subliem concert Arnhems Slavisch Koor

DRIEL - Afgelopen zondag trakteerde het Arnhems Slavisch Koor (ASK) de ongeveer 175 bezoekers van het Blije Kerk Concert Driel op een prachtig concert.

Onder de sterke leiding van de Russisch-Nederlandse Svetlana van Wielink werd een keuze gepresenteerd uit het rijke palet van Russische muziek. De kracht en kleur van deze kerk- en volksmuziek doen ons weer beseffen dat de Russische cultuur meer te bieden heeft dan de het beeld dat we meestal opdoen uit de actuele politieke mediaberichten over Rusland.


In het programma bleken de Vespers van Alexander Archangelsky helemaal toegesneden op het ASK: een warme en harmonieuze klankkleur. (Het ASK heeft ze op cd opgenomen). Het koor mag zich gelukkig prijzen dat het beschikt over een ruime invulling van tenor- en baspartijen, die het koor een krachtig draagvlak geven. Het vrolijke Oekraïense lied 'Shchedryk' (kleine zwaluw) van Mykola Leontovych, die het een 'lied voor een goed humeur' noemde, overstemde zondagmiddag de flinke storm.


In de bekende toegift 'Kolj slawjen' van Dmitri Bortnjanski kwam het ASK helemaal tot zijn recht: perfecte samenzang tussen de mannen- en de vrouwenstemmen in een meeslepende melodie. Op het volgende concert in Driel, op zondagmiddag 9 maart, wordt een verkorte versie van Bach's Matthäus uitgevoerd: uniek in de regio!

Meer berichten