Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Subliem concert Arnhems Slavisch Koor

DRIEL - Afgelopen zondag trakteerde het Arnhems Slavisch Koor (ASK) de ongeveer 175 bezoekers van het Blije Kerk Concert Driel op een prachtig concert.

Onder de sterke leiding van de Russisch-Nederlandse Svetlana van Wielink werd een keuze gepresenteerd uit het rijke palet van Russische muziek. De kracht en kleur van deze kerk- en volksmuziek doen ons weer beseffen dat de Russische cultuur meer te bieden heeft dan de het beeld dat we meestal opdoen uit de actuele politieke mediaberichten over Rusland.


In het programma bleken de Vespers van Alexander Archangelsky helemaal toegesneden op het ASK: een warme en harmonieuze klankkleur. (Het ASK heeft ze op cd opgenomen). Het koor mag zich gelukkig prijzen dat het beschikt over een ruime invulling van tenor- en baspartijen, die het koor een krachtig draagvlak geven. Het vrolijke Oekraïense lied 'Shchedryk' (kleine zwaluw) van Mykola Leontovych, die het een 'lied voor een goed humeur' noemde, overstemde zondagmiddag de flinke storm.


In de bekende toegift 'Kolj slawjen' van Dmitri Bortnjanski kwam het ASK helemaal tot zijn recht: perfecte samenzang tussen de mannen- en de vrouwenstemmen in een meeslepende melodie. Op het volgende concert in Driel, op zondagmiddag 9 maart, wordt een verkorte versie van Bach's Matthäus uitgevoerd: uniek in de regio!

Meer berichten