Logo gemeentenieuwsonline.nl
Concert de Muzikale Ontmoeting. (foto: Elles van de Heijden)
Concert de Muzikale Ontmoeting. (foto: Elles van de Heijden) (Foto: Elles vd Heijden)

Overbrug dementie met muziek

REGIO - Op 15 en 16 februari heeft een ieder een unieke kans om De Muzikale Ontmoeting live te zien. De Muzikale Ontmoeting is een initiatief van professionele muzikanten en psychologen die muziek maken voor ouderen met dementie.

Dit doen ze door het geven van een ‘Muzikale Nachtzoen’. Een miniconcert voor circa acht ouderen in verzorgingstehuizen. Normaal gesproken worden zij onrustig aan het einde van de dag omdat ze op zoek gaan naar hun oude huis. Muziek helpt hen tot rust te komen.

"Omdat wij aan iedereen willen laten zien welke impact muziek kan hebben in de zorg, komen we optreden voor algemeen publiek. In het eerste deel van de avond delen we ervaringen uit de zorg en laten we het publiek ervaren hoe we contact maken met muziek. Na de pauze laat het hele team zien wat zij muzikaal gezien allemaal in de kast hebben. Op 15 februari treden wij op in Nijmegen. Vanaf 19.30 uur in de Lutherse Kerk. Op 16 februari treden wij op in theater ’t Hof in Arnhem, vanaf 19.00 uur.

Als u direct enthousiast bent kunt u een ticket reserveren door te mailen naar concertDMO@gmail.com. We werken met een pay-what-you-want systeem: achteraf bep(t)aalt u wat u het concert waard vond. De opbrengsten worden gebruikt om zoveel mogelijk muzikale ontmoetingen tot stand te brengen." Voor meer informatie zie de website of facebook: https://demuzikaleontmoeting.com. https://www.facebook.com/demuzikalenachtzoen.

Meer berichten