Logo gemeentenieuwsonline.nl

Sunset March en meer

HERVELD-ANDELST - Al eens de Sunset March meegelopen? De Sunset March is sinds 19 oktober 2014 een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen, die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Vlakbij het deel van de Waal waar op 20 september 1944 Amerikaanse militairen tijdens operatie Market Garden de Waal zijn overgestoken.

Tijdens deze zogenoemde 'Waalcrossing' zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. De verlichting van deze brug is heel speciaal. Er staan 48 paren lichtmasten op de brug. Rond het tijdstip van zonsondergang (6 maart 18:29 uur) worden deze lichtmasten, paar voor paar, na elkaar ontstoken in het tempo van een trage mars. Iedere avond, als het eerste paar lichtmasten wordt ontstoken, loopt een veteraan de Sunset March mee in het tempo waarin de lichten aangaan. Iedereen kan iedere dag aansluiten bij de veteraan die de Sunset March loopt.

Mee wandelen

Wandelgroep Get 2gether uit Herveld-Andelst sluit 6 maart aan bij deze mars. Na de groet bij het Waalcrossing monument aan de Oosterhoutsedijk wandelen zij weer verder. Totale afstand van de wandeling is ongeveer zes kilometer. Deelname kost 1,00 euro. Onderweg is er een pauze voor koffie/thee/borrel; dit uiteraard voor eigen kosten. Verzamelen is op Het Dorpsplein in Herveld en vertrek middels carpoolen exact 17:45 uur. "Probeer zo veel mogelijk met de auto naar het Dorpsplein te komen, liever vijf auto's te veel, dan één te weinig." Voor meer informatie: bel 06 18194595.

Meer berichten