Deelnemers optocht 2019. (foto: Patricia Zwitserloot)
Deelnemers optocht 2019. (foto: Patricia Zwitserloot) Foto: Patricia Zwitserloot

Carnaval in Nölerhout

Algemeen

OOSTERHOUT - Op zondag 23 februari zal de Grootse Nölerhoutse optocht weer door de straten van Oosterhout trekken. Ook dit jaar beloofd het weer een waar spektakel te worden met veel deelnemers uit eigen en omliggende dorpen.

De deelnemers aan de optocht stellen zich, vanaf 13.00 uur, op in de Oosterhoutsestraat. Om 13.30 uur zal onder het toeziend oog van Prins JP de Swingende Vrijwilliger het startsein voor de optocht worden gegeven. Als een lang lint kronkelen de wagens, loopgroepen, paren en individuelen door het dorp om te eindigen bij dorpshuis De Schakel. Hier is iedereen welkom voor een hapje of een drankje en om lekker bij te komen van de optocht en nog een lekkere polonaise te lopen!

Rond de klok van 17.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Per categorie worden de winnaars bekend gemaakt. Tevens zijn er twee speciale prijzen. Als eerste de publieksprijs. De Senaat der Wielewoalers zal hiervoor tijdens de optocht naar reacties vragen in het publiek langs de route. De tweede speciale prijs is de 'Dorpshuistrofee', dit is een prijs voor het meest originele idee over Oosterhout of de gemeente Overbetuwe.
Een dag later, op maandag 24 februari, organiseren De Wielewoalers een 'Oud-Nölerhoutse kindermiddag'. Van 13.30 tot 16.30 uur verzorgen wij een leuke actieve middag voor alle kinderen in dorpshuis De schakel, Honsvoet 2 in Oosterhout. Entree is gratis. Het hele carnavalsprogramma van de Wielewoalers staat op www.dewielewoalers.nl.

Uitgelicht

Digitale krant